Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”.

Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år
med turneer og koncerter i ind- og udland.
På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere
og –ydere på den levende europæiske folkscene møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration
og deres seneste cd
”Roots and Shoots” er et resultat af
denne udveksling.

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal
Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

Tradish:
Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.
-ish fordi de er en del af den levende tradition som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Historien

Den levende musikalske tradition som refererer til genren "Irsk Traditionel Musik", har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.

Traditionel irsk musik har således gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkring og dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil.


Rejsen
Igennem ”Roots and Shoots” tager de tre musikere i Tradish os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu.
Rejsen og CD’en starter med en vild nat igennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.

Efter at ”Roots and Shoots” høstede begejstrede anmeldelser
(se opslagstavlen
) blev Tradish valgt som ét af 10 bands som repræsenterede Danmark i musikeksport projektet ”Danish Roots – Growing in the World

Som opfølgning på cd-udgivelse, samt planlagte turnéer til Norge og Tyskland, kommer 2018 til at blive endnu et spændende år.

(se koncerter).

Klik her for at læse et interview fra ”Folk World”
.................
Klik her for musikvideoer.