Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”.

Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år
med turneer og koncerter i ind- og udland.
På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere
og –ydere på den levende europæiske folkscene møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration
og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af
denne udveksling.

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal
Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

Tradish:
Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.
-ish fordi de er en del af den levende tradition som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De tre musikere har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen og det irske musiktræ står i fuldt flor. Tradish tog på deres 2. album “Roots & Shoots” os lyttere med på en rejse, hvor brændstoffet og inspirationen blev hentet fra træets rødder og fra betragtninger af folks liv her og nu. “Roots & Shoots” høstede begejstrede anmeldelser tværs over Europa, og Tradish blev valgt som ét af 10 bands til at repræsentere Danmark i musikeksport projektet “Danish Roots - Growing in the World”.

I 2019 udgiver Tradish deres 3. album “Banish Misfortune”. Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner tilføres den irske traditionelle musik. I forbindelse med 3 turnéer til Grønland har de ladet sig inspirere af den grønlandske sangtradition.
Sangen ”Nuilersup Qilaap Seequinersuata” blev således en fast del af koncertrepertoiret og er at finde på albummet. I løbet af de sidste år har Tradish i en koncertrække optrådt med danseren Gunilla Odsbøl, som er Europamester i irsk step. Gunillas fødder kan høres på et af pladens nummer.

I forbindelse med udgivelsen af ”Banish Misfortune”, fortsætter Tradish deres travle koncertkalender i ind- og udland.
2019 bliver endnu et spændende år.(se koncerter).

Klik her for at læse et interview fra ”Folk World”
.................
Klik her for musikvideoer.